Photogtaphy Forums

Photography Forums > Camera Manufacturers > Nikon > Nikon Transfer with multiple cameras question

Reply
Thread Tools Display Modes

Nikon Transfer with multiple cameras question

 
 
Mark
Guest
Posts: n/a

 
      01-24-2009, 10:27 PM
Hello,

I have two D300s and am using Transfer/View/NX2 for loading viewing and
processing images. The problem is that Transfer is handling the two cameras
differently when transfering images. One camera is automatically detected
and you get an open window (no indicator in Window regarding the name of the
process running) indicating that the transfer is in progress. On the other
camera Transfer opens, shows thumbnails, etc. but you have to click "Start
Transfer" to start the process and in spite of all efforts it still adds a
suffix to the folder it creates. Even though "No Suffix" is checked. Have
copied identical settings to both cameras with CF card so I'm pretty sure
that the problem is with Transfer. Or could it be some XP transfer software?

Would like Transfer to handle both cameras the same. The first way is a
seamless no-brainer and realy speeds things along when you're in a hurry.

Thanks in advance for any assistance.


Mark

Please ignore the fictitious email address...


 
Reply With Quote
 
 
 
 
ASAAR
Guest
Posts: n/a

 
      01-25-2009, 02:32 PM
On Sat, 24 Jan 2009 16:27:51 -0600, Mark wrote:

> I have two D300s and am using Transfer/View/NX2 for loading viewing and
> processing images. The problem is that Transfer is handling the two cameras
> differently when transfering images. One camera is automatically detected
> and you get an open window (no indicator in Window regarding the name of the
> process running) indicating that the transfer is in progress. On the other
> camera Transfer opens, shows thumbnails, etc. but you have to click "Start
> Transfer" to start the process and in spite of all efforts it still adds a
> suffix to the folder it creates. Even though "No Suffix" is checked. Have
> copied identical settings to both cameras with CF card so I'm pretty sure
> that the problem is with Transfer. Or could it be some XP transfer software?
>
> Would like Transfer to handle both cameras the same. The first way is a
> seamless no-brainer and realy speeds things along when you're in a hurry.


Are both D300s configured to use the same USB option? One is
[MTP/PTP] (the default) and the other is [Mass Storage]. See pages
225 and 319 in the D300 manual. If [Mass Storage] has been
selected, the display will show "PC" when connected to the computer,
and the camera will show the normal display for [MTP/PTP].

 
Reply With Quote
 
 
 
 
Mark
Guest
Posts: n/a

 
      01-25-2009, 04:20 PM

"SteveG" <_@_._> wrote in message
news:lJYel.25424$(E-Mail Removed) m...
> Mark wrote:
>> Hello,
>>
>> I have two D300s and am using Transfer/View/NX2 for loading viewing and
>> processing images. The problem is that Transfer is handling the two
>> cameras differently when transfering images. One camera is automatically
>> detected and you get an open window (no indicator in Window regarding the
>> name of the process running) indicating that the transfer is in progress.
>> On the other camera Transfer opens, shows thumbnails, etc. but you have
>> to click "Start Transfer" to start the process and in spite of all
>> efforts it still adds a suffix to the folder it creates. Even though "No
>> Suffix" is checked. Have copied identical settings to both cameras with
>> CF card so I'm pretty sure that the problem is with Transfer. Or could it
>> be some XP transfer software?
>>
>> Would like Transfer to handle both cameras the same. The first way is a
>> seamless no-brainer and realy speeds things along when you're in a hurry.
>>
>> Thanks in advance for any assistance.
>>
>>
>> Mark
>>
>> Please ignore the fictitious email address...

> Hi Mark,
>
> I would suspect that one camera isn't using Transfer at all.
>
> When you trasfer files using that camera how is the folder naming handled?
> Does the new folder get created in the same place as when Transfer is
> used?
>
> --
> Regards
>
> Steve G


I think you've hit on it. Images from both cameras go to the same directory.
Cocs and Settings\Mark\Images

Camera One creates a folder yyyy-mm-dd, transfers and deletes the images
from the camera, the window closes, it's done. Connect, turn on, no prompts,
downloads, turn off, you're done.

Camera two, opens Transfer, creates yyyy-mm-dd+suffix. (Which I don't
want-why have two separate folders from the same day shooting when the
cameras are already uniquely identified by _T0 and _R0 on image naming? The
"_" is there because am shooting in Adobe rgb and hate not being able to
over-ride "_" wasting one of eight spaces on the filename).

You are probably right. Two separate programs are handling the cameras
differently. But I have tried everything I know just to identify which is
doing which. Have looked in Task Manager during long downloads to see what
is running. Have looked in Control Panel, Device Manager when the cameras
are connected to see what's different. Can't find out. Add/Remove is a waste
because the "Last Used" date probably refers to the installation date and
not the last time the program ran.

You've given me some ideas where to look though, if you think of anything,
I'd love to hear it.

Thanks again for your's and everyone's replies,


Mark


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
multiple cameras Rayne Professional Video Production 15 04-20-2006 06:22 AM
Multiple streaming cameras to PC james at ICV Amateur Video Production 0 05-05-2005 07:35 PM
Single Computer & Multiple Cameras Big H Digital Cameras 7 01-25-2004 03:45 AM
Single Computer & Multiple Cameras Big H Digital Cameras 2 01-09-2004 04:26 PM
Which Cameras Can Accept Multiple Media? frank1492 Digital Cameras 1 07-20-2003 04:53 AM