Audio clicks occurring when using SmartRipper - can anybody help?

Discussion in 'Amateur Video Production' started by Scullyluster, Oct 6, 2004.

  1. Scullyluster

    Scullyluster Guest

    I'm using SmartRipper to rip some clips off a DVD that I wish to edit.
    According to SmartRipper the DVD has an AC3 2CH soundtrack, which
    should be fine as I have an AC3 audio decoder installed and other
    similar DVDs I've ripped have come out fine.

    This time I'm getting some occassional clicks and pops on the
    soundtrack every time I rip the vob file to the hard drive. Whether I
    open the vob directly in an editor, or change it to an mpeg2 or an
    AVI, the result is the same. The clicks are always in the same places
    (and before you ask, when I play the original DVD itself on various
    players the clicks are not there - they're only on ripped files).

    Any advice? My only other option is to play the DVD on my computer,
    capture the sound using a wav editor then match it up to a ripped
    mpeg2 or avi file - a time consuming process.

    Scullyluster.
     
    Scullyluster, Oct 6, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Scullyluster

    Bariloche Guest

    I cannot tell you about SmartRipper, because I don't use it. I can
    only tell you what I would do in your case.

    Rip with DVDDecrypter in File mode, selecting all files. This way you
    get an exact copy in your harddrive, that should play without
    "clicks". Then import this into Tmpgenc DVDAuthor, asking it to save
    it as an .mpg.
     
    Bariloche, Oct 8, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.