Autofocus of Canon EOS stopped working

Discussion in 'Canon' started by Saint, Jun 14, 2006.

  1. Saint

    Saint Guest

    hi....

    my canon eos 88 (eos 3000) has stopped working on the AutoFocus. when
    selected to autofocus it moves the lens much slower than it did earlier
    and also does not focus sharply on the subject.

    any idea why this should be happening? looking for a manual to service
    the camera myself as i am a micro electronics engg. i can handle the
    circuits

    -sid
    ( Siddharth Shivalkar )
     
    Saint, Jun 14, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Saint

    Dave Guest

    This happens when batteries are a little low. Of course, the first thing
    I look for is the switch on the lens, but in your case if you are getting
    some movement, so that ain't it. Have you tried another lens to isolate the
    problem?


    Dave
     
    Dave, Jun 15, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Saint

    Jerry L Guest

    So if you were a "heart" doctor, you would want to perform a heart
    operation on yourself? If you had the how-to-do it book, of course.

    Best bet is contact Canon and see if they offer to fix the camera.
    (You will have less luck trying to get the service manual or the
    parts.)
    = = =
     
    Jerry L, Jun 15, 2006
    #3
  4. Saint

    Jimbo Guest

    I'm not familiar with that model. How did you get the lens? As part of
    a package? TThe lenses they sell as part of a package with the body
    aren't great. I got a 35-105mm autofocus zoom when I bought my Canon A2
    - a few years after purchase it also lost the ability to autofocus. And
    they're not worth getting fixed. Buy a used lens from KEH.com.

    Jim
     
    Jimbo, Jun 15, 2006
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.