Canon lide 25

Discussion in 'Scanners' started by christopher, Jul 20, 2011.

  1. christopher

    christopher Guest

    Has anyone got this scanner to work with windows 7 64 bit.

    I'm struggling and could with some help



    Chris
     
    christopher, Jul 20, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. christopher

    Chris Guest


    Works fine for me... have you downloaded the Win 7 64-bit drivers from
    the Canon site?

    Chris (a different one!)
     
    Chris, Jul 20, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. christopher

    Chris Guest

    Chris, Jul 21, 2011
    #3
  4. christopher

    christopher Guest

    Thank you I have loaded drivers ok, the scanner is seen in devices,
    but in the canoscan toolbox my scanner is not seen any ideas ?

    Chris
     
    christopher, Jul 22, 2011
    #4
  5. christopher

    Chris Guest

    Is it attached to a USB port on the PC itself? ISTR they're not very
    happy on USB hubs (not even powered ones).

    Does it appear under Imaging devices in Device Manager (Control Panel
    -> Administrative Tools -> Computer Management -> Device Manager)? Try
    'scan for hardware changes'.

    Chris
     
    Chris, Jul 22, 2011
    #5
  6. christopher

    christopher Guest

    Appears under imaging devices in device manager and reports all
    working. connected directly to the PC.

    When I turn the pc on, the Scanner clicks and the bar moves a little.
    its seen by the PC OK , not by the canoscan toolbox or by the scan
    program that is part of windows 7.

    Chris
     
    christopher, Jul 22, 2011
    #6
  7. christopher

    Chris Guest

    Hmm - not sure what else to suggest. The clicking and moving on
    boot-up is hopeful, as mine does that, too. Oddly, Windows Fax & Scan
    doesn't find my scanner, but CanoScan Toolbox certainly does.

    The only other thing I can think of is to download the trial version
    of Vuescan (www.hamrick.com) - and see if that recognises your
    scanner. Again, like CanoScan, it works fine with my scanner.

    Chris.
     
    Chris, Jul 23, 2011
    #7
  8. christopher

    christopher Guest

    What version of toolbox are you using, im trying to use 5.0

    Chris
     
    christopher, Jul 24, 2011
    #8
  9. christopher

    Chris Guest

    The shortcut to mine says it's 4.9 - but whatever, it's what I
    downloaded from the Canon when I installed Win 7 64 bit. (And that
    was only a couple of months ago.)

    Chris.
     
    Chris, Jul 24, 2011
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.