Coolpix 3100 turns off after splash screen

Discussion in 'Photography' started by squelch41, Mar 31, 2007.

  1. squelch41

    squelch41 Guest

    Hi,

    My coolpix 3100 regularly dies just after it powers up - it gets as
    far as the 'coolpix' splash screen then dies, retracting its lens.

    Have tried new batteries, a different CF card and resetting all
    settings to default.

    Occasionally, it will still work but it seems to report even new
    batteries as 'low power' very early on.

    Anyone got any ideas how I can fix this?

    Cheers
    squelch41
     
    squelch41, Mar 31, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. squelch41

    Joel Guest

    I don't have Coolpix but just wonder *if* it has a small_battery like most
    film and about all digital cameras have?

    I am guessing that small_battery may be dead after some years.
     
    Joel, Mar 31, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. squelch41

    ray Guest

    Have you done the firmware upgrade from the web site? I recall that
    ineffective use of the batteries was a problem that was addressed in the
    2100 upgrade. Try using the Lithium batteries - they're more expensive,
    not rechargeable, but they run a LONG time.
     
    ray, Mar 31, 2007
    #3
  4. squelch41

    squelch41 Guest

    I tried the firmware update - it improved it - it now dies having been
    in viewing mode for about 1sec!
     
    squelch41, Mar 31, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.