Photoshop Acquisition Module Faults on Scan from Flatbed

Discussion in 'Photoshop Tutorials' started by Basil, Jan 25, 2004.

  1. Basil

    Basil Guest

    I have an old Microtek Scanmaker3 , and using Photoshop CS I have
    been experiencing problems inputting scans, the scanner stops the
    scan and I get a fault screen in PS saying something like " cannot
    complete the scan due to a problem with the Acquisition module . I
    have tried deleting the temp files and re scanning and deleting the
    files that show in the Twain data folder with no help . I updated my
    ASPI layer to no avail . This happens at all DPI settings but more at
    the higher settings .

    Windows 2000 SP3 , 1.5 gig of Ram Athlon xp2001 , Adaptec SCSI card.

    Has someone had the problem and found a fix ?

    Thanks for reading .

    Basil
     
    Basil, Jan 25, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Basil

    Rick Guest

    Check your hardware first.. Termination, cable etc.

    Rick
     
    Rick, Jan 25, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Basil

    Basil Guest

    Checked and re checked many times . I can scan to a folder outside of
    PS with no problems .

    Thanks
     
    Basil, Jan 25, 2004
    #3
  4. Basil

    Bob Shomler Guest

    I've encountered this problem in CS on XP with an old UMAX S6E SCSI
    scanner. Error message includes something about memory allocation
    error. This may be problem with the scanner's TWAIN i/f, and it only
    seems to occur on larger scans or multiple -- sometimes first scan works
    and second one fails. I use workaround of starting scan driver
    (MagicScan) in standalone mode, scan to tiff file then open the tiff in
    PS-CS. Since both the scan driver and Vuescan can operate the scanner
    and scan multiple large scans without errors I'm guessing that it's not
    the HW. Maybe the TWAIN does not work with PS-CS on dynamic memory for
    passing scanned data file to CS.

    Bob Shomler
    www.shomler.com
     
    Bob Shomler, Jan 25, 2004
    #4
  5. Basil

    Basil Guest

    Thanks for confirming my EXACT problem ! I have used Vuescan on
    occasions and I am now using the Microtek scan module to scan to a
    folder as a tiff . Mine is erratic on win2k sp3 and sp4 . Gotta
    love Windows !

    Basil
     
    Basil, Jan 26, 2004
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.