Premiere 5.1 error during avi creation

Discussion in 'Amateur Video Production' started by Doc, Sep 27, 2004.

  1. Doc

    Doc Guest

    I keep hearing how Adobe Premiere is supposed to be a phenomenal program,
    however my first attempt at creating an avi file with 5.1 has run into
    problems. It gets about 2 hours into the rendering then I get an error. Any
    suggestions as to why this might happen?

    Thanks.
     
    Doc, Sep 27, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. What vintage operating system are you using? Are you running into a
    file-size limitation on your hard drive?
     
    Richard Crowley, Sep 27, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Doc

    Doc Guest

    PIII 550, Win98 SE, 384 megs RAM, 7200 60 Gig h/d dedicated for capture.
    The particular source file that I'm using is only about 1.8 Gigs to begin
    with. I believe the file size limit on Win98 is 4 gigs, correct?
     
    Doc, Sep 27, 2004
    #3
  4. 5.1 is an ancient version of Premiere. I thought it was the worst version up
    till that point. So don't judge Premiere by a buggy 6 year old version. Windows
    98SE is also ancient and buggy. I recently threw a copy of Premiere 5.1 in the
    garbage. I didn't need it and I thought it was worthless even to give someone
    for free.

    You might be running into the 2GB file size limit. I wasn't able to limit file
    size problems until I switched to NTFS, which doesn't have a real limit in file
    size.
     
    William Pilgrim, Sep 27, 2004
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.