RA4 Printing. Blue cast in dark areas.

Discussion in 'Darkroom Developing and Printing' started by Jeff Worsnop, Sep 1, 2003.

  1. Jeff Worsnop

    Jeff Worsnop Guest

    I have been printing on Fuji CA using Fotospeed CKRA4 dev and blix - no stop
    solution as recommended by Fuji. Timings and temp. as required by
    Fotospeed's instructions.
    I use a Nova slot procesor.
    Some pictures have a very definite blue cast in dark areas. Highlights are
    fine.
    Troubleshooting guide suggests blue cast is a result of too low temp. But
    not all pictures affected. And I tried tweaking the temp/ up a bit with no
    noticeable change.
    Can anyone come up with advice. Maybe someone has had this problem and
    solved it. Any help gratefully received.
    Thanks
    Jeff
     
    Jeff Worsnop, Sep 1, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Willie--

    I had a similar problem with Kodak Ultra IIIRC and the standard Kodak RA-4
    outfit. Oddly enough, it turned out that *high* temperatures were the
    problem, not *low*. I was running the process at 96F, and the blue blacks
    went away when I went back to using 94F.

    -=Martin Knowles - remove nospam to reply
     
    Martin Knowles, Sep 5, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. I run my process hotter than 96 degrees using Kodak Supra paper without
    problem. I will have to check to see if I have any Ultra to compare.


    Francis A. Miniter
     
    Francis A. Miniter, Sep 5, 2003
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.