SB-16 Nikon Flash ? Blinking and in F3 Finder

Discussion in 'Nikon' started by Jay Ryan, Sep 10, 2004.

  1. Jay Ryan

    Jay Ryan Guest

    I just bought a used SB 16. It is always blinking, and ready light in
    viewer of F# is too! I shot a roll of test film and find it to work
    fine. Is this correct? Thanks for any help, Jay
     
    Jay Ryan, Sep 10, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Jay Ryan

    Gordon Moat Guest

    Sounds like something might be wrong. It might blink for a short time
    when you first flip the ON switch, but should then be a steady light.
    Check near the bottom of this page:

    <http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/nikonf3ver2/flash/sb16ab/manual/index1.htm>

    The note states:
    "With the SB.16A and F3-series cameras; IF both ready-lights blink make
    sure that: a. The flash unit is securely locked In place. b. The film
    speed setting on the camera is within the usable range when the flash
    unit is used in the TTL mode."

    You might want to try it again, or at least read up more. If you don't
    have the manual for the SB-16, this site should cover most of the
    settings.

    Ciao!

    Gordon Moat
    A G Studio
    <http://www.allgstudio.com/gallery.html> Updated!
     
    Gordon Moat, Sep 10, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.