Scanning suddenly stopped working after Windows update

Discussion in 'Scanners' started by Manfred Kowalewski, Feb 15, 2010.

  1. Dear helpers!

    For several months I use Windows 7 and my scanner Canon CanoScan 4400F
    was installed successfully using the latest drivers. Everything worked.

    I called the Twain driver from a Photoshop under "Import" and it
    appeared the wonderful "Scangear" with which I could use all the
    possibilities of the scanner (including negatives and slide scans).

    For about a week now I have now been scanned many old negatives and was
    very pleased.

    This has been working until yesterday. But now, suddenly, not anymore!

    The Twain entries in the Import menu are gone. I can only scan through
    WIA. But this does not support slide and negative scanning wich I have
    too use!

    My guess is that a Windows update caused this. There is also a restore
    point. But that does not help me at all as the System Restore does not
    work! It says that it did not work, because there would be an antivirus
    program. I've turned that off and it still does not work with the
    restoration.

    Of course I uninstalled and then reinstalled the Twain driver. But the
    Twain entries did not reappear.

    I gave me the rights - even without success - and full access to the
    Canon Registriy entries and the Canon programm folder.

    As you can see, I am quite in despair! Somebody has an idea for me?

    Greetings
    Manfred
     
    Manfred Kowalewski, Feb 15, 2010
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.