Strange result when recording over a previously-recorded tape with a Panasonic DV cam

Discussion in 'Panasonic Lumix' started by Peter Skipworth, Jul 28, 2003.

  1. Hi all,

    I have a Panasonic DV-30 camera, and recently recorded over an old recording
    I'd made, since I didn't want what was already on the tape. Previously I've
    only used blank tapes, so perhaps that explains the result I've
    encountered...

    Basically, on reviewing the recording I see the OLD content of the tape with
    the new content laid over the top - but interlaced horizontally with about
    80 pixels per recording, alternating, as follows...

    OLDOLDOLDOLDOLDOLD
    NEWNEWNEWNEWNEW
    OLDOLDOLDOLDOLDOLD
    NEWNEWNEWNEWNEW
    OLDOLDOLDOLDOLDOLD
    NEWNEWNEWNEWNEW
    OLDOLDOLDOLDOLDOLD
    NEWNEWNEWNEWNEW

    Has anyone seen this before ? I'd love to be able to recover the video I've
    recorded, but at the very least I'd like an explanation so that I don't do
    it again...

    Thanks,

    Peter
     
    Peter Skipworth, Jul 28, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Peter Skipworth

    Darcy O'Bree Guest

    Looks like you have a partial head clog or failure. A head cleaning tape
    will probably fix it. If not it may need the head replaced. There's no way
    of recovering your recording unfortunately.

    Darcy O┬╣Bree
    Digital Media Studios Manager
    Staffordshire University

    http://www.staffs.ac.uk/directory/viewperson.php?person_id=1320
    http://www.staffs.ac.uk/vrtour/stoke/media/
     
    Darcy O'Bree, Jul 29, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.