Tape => DV file - sound delays

Discussion in 'Video Cameras' started by Just D, Dec 8, 2006.

  1. Just D

    Just D Guest

    I recently was re-downloading my DV tape collection to a new huge hard. What
    I noticed during hours of sitting nearby is that sound comes later than
    video. The different is significant, maybe half-a-second or maybe a little
    bit longer, no chances to evaluate. Just saw that somebody starts talking,
    then sounds comes. I have no idea what's the real reason, maybe the audio
    stream should be buffered before it becomes written and available for
    monitoring, and but I guess it's normal and when I reviewed the DV files the
    sound was perfectly synchronized. Am I right?

    Just D.
     
    Just D, Dec 8, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Just D

    G Hardy Guest

    Is it just happening while watching the capture view? i.e. it's only during
    the capture that it "appears" out of synch, but playback on the camera and
    playback of the captured AVI are OK?
     
    G Hardy, Dec 8, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Just D

    Just D Guest

    Yes, that's happening only when I download video from the tape to DV files
    and preview the video at the same time. When the file is downloaded all DV
    files are synced correctly.

    "G Hardy"
     
    Just D, Dec 8, 2006
    #3
  4. Just D

    G Hardy Guest

    I get something similar, but the video lags behind the audio. I've never
    paid it much attention because the captured AVI is fine.
     
    G Hardy, Dec 8, 2006
    #4
  5. Yeah. Don't worry about bad synch when monitoring a transfer as long
    as the result is OK.
     
    Laurence Payne, Dec 8, 2006
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.