Transparancy issue with Picture in Picture Transition

Discussion in 'Amateur Video Production' started by shaziya, Mar 15, 2005.

  1. shaziya

    shaziya Guest

    Hi there, very simple Question....

    I have one timeline, in that i have two tracks i.e. one video clip and
    one clip for bitmap image.

    I have added key transition between this two tracks , it works properly
    , and show image as transparent.

    But the image occupies its complete area on that video clip.
    So i want to apply Picture in Picture transition aslo whare I can
    specify the dimensions of the image as well as position of the image.

    But problems is we can't add two transitions as the same time to one
    track.

    So what I did "I used composition element". In that composition my
    image track is present as well as Picture in Picture transition is
    present .

    And then i added Key transition between this composition and video
    track.

    It works but transparancy is not accurate also image gets distorted.
    So if anyone knows how to resolve this error let me know as soon as
    possible.

    Thanking you..
     
    shaziya, Mar 15, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. shaziya

    davesvideo Guest

    Maybe a simple question, but the answer is going to depend on what
    software you have available.

    Dave
     
    davesvideo, Mar 15, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. "shaziya" wrote ...
    And nobody will be able to answer it until you reveal what
    software you are using.

    The people here collectively use more than a dozen different
    kinds of editing software. You did not give us enough clues to
    guess which one you are using.
     
    Richard Crowley, Mar 15, 2005
    #3
  4. shaziya

    shaziya Guest


    I am doing all this through programming. I am not using any software. I
    did all this with a program using DirectShow API's.
    So could you plz solve this problems, pla read my previous query once
    again.
    Thanking you..
     
    shaziya, Mar 16, 2005
    #4
  5. That doesn't make any sense to me, sorry. Are you saying
    that you are using software you are writing yourself?
    Define: "a program"?
    Going way out on a limb and making many guesses, you
    might consider the fact that you cannot do more than one
    effect in a single pass. Hard to tell without any more context
    than you have provided. You may have to determine the
    most sensible sequence of applying the effects (scaling,
    and then chroma key and then dissolve, etc.)

    If you don't like the response, and in particular, if it doesn't
    make sense to you, I can only reply that you have given us
    almost no context or details to work with. We don't know
    what kind of files you are using (DV?, MPEGx?, etc.) We
    don't know what computer/OS you are running (PC/Windows,
    Mac/X?, Linix? etc.) We don't know what language you
    are writing this in? We don't know which system calls
    (APIs) you are using, etc. etc. etc. We can't read your
    mind at this distance. Making us guess will not be useful
    to you and will likely discourage any useful response.
     
    Richard Crowley, Mar 16, 2005
    #5
  6. shaziya

    shaziya Guest


    Ok Listen What I did The code is follows
    <timeline>
    <group type="video" bitdepth="24" previewmode="0">
    <track>

    <clip start="0" stop="20.4250000" src="C:\clock.avi" mstart="0"/>

    <effect start="0" stop="20.4250000"
    clsid="{16B280C8-EE70-11D1-9066-00C04FD9189D}">
    <param name="Opacity" value="1.0"/>
    </effect>

    </track>


    <track>
    <clip start="0" stop="21.0400000" src="C:\bitmap1.bmp" mstart="0"
    mstop="1"/>
    <transition start="0" stop="20.6200000"
    clsid="{BB44391D-6ABD-422F-9E2E-385C9DFF51FC}">

    <param name="SrcOffsetY" value="0"/>
    <param name="SrcOffsetX" value="0"/>
    <param name="SrcHeight" value="240"/>
    <param name="SrcWidth" value="320"/>
    <param name="OffsetY" value="0"/>
    <param name="OffsetX" value="0"/>
    <param name="Height" value="120"/>
    <param name="Width" value="123"/>
    </transition>

    <effect start="0" stop="20.4250000"
    clsid="{16B280C8-EE70-11D1-9066-00C04FD9189D}">
    <param name="Opacity" value="1.0"/>
    </effect>

    </track>

    <transition start="0" stop="20.4250000"
    clsid="{C5B19592-145E-11D3-9F04-006008039E37}">
    <param name="KeyType" value="2"/>
    <param name="Luminance" value="10"/>
    <param name="Invert" value="1"/>
    <param name="Progress" value="0.42"/>
    </transition>


    </group>
    <group type="audio" previewmode="0">
    <track>
    <clip start="0" stop="20.4250000" src="C:\Car.wmv" mstart="0"
    mstop="20.4259999"/>
    <effect start="0" stop="20.4250000"
    clsid="{036A9790-C153-11D2-9EF7-006008039E37}">
    <param name="Vol" value="1">
    <linear time="20.4250000" value="1"/>
    </param>
    </effect>
    </track>
    <track/>
    </group>


    And I run the above code through "VB_Dexter" Application.
    Now you can easily answer my Qustion..
    Plz reply me as fast as possible.
    Thank you....
     
    shaziya, Mar 18, 2005
    #6
  7. "shaziya" wrote ...
    It is quite possible that nobody in this newsgroup can answer
    your question, even with sufficient context (which you still have
    not supplied). Your question seems more like a programming
    question than a video question.
     
    Richard Crowley, Mar 18, 2005
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.