Weird boxes on screen after using Windows Movie Maker to edit an mpg file converted from a .tivo fil

Discussion in 'Amateur Video Production' started by busyba, Jun 11, 2005.

  1. busyba

    busyba Guest

    wmv files that I make with Windows Movie Maker have a small 3x3 grid of
    white boxes in the upper right corner of the screen.

    This phenomena only happens under very specific conditions. It happens
    when I:

    1) Download a .tivo file from my TiVo to my PC
    2) Convert the file to .mpg using graphedit and the Moonlight M17 muxer
    and Moonlight-Elecard MPEG Demultiplexer filters
    3) Edit the resulting .mpg in Windows Movie Maker
    4) Use the "Save Movie File..." command to create a WMV file.

    The boxes do not appear when I play back the .tivo or .mpg files from
    the first 2 steps, and they do not appear when I perform steps 3 and 4
    on a file from a source other than my TiVo.

    Any idea what this is (some kind of TiVo secruity watermark perhaps?)
    and how I can get rid of it?
     
    busyba, Jun 11, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. busyba

    jkoon Guest

    I think this might be an after effect of using an un-registered Elecard
    decoder. I would suggest trying a different mpeg decoder and see if
    that fixes it.
     
    jkoon, Jun 11, 2005
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.